15 zásad, ktoré Vám pomôžu odlíšiť pochybné až podvodné príležitosti použivajúce MLM od tých serióznych ?

01.11.2016 13:44

Ako odlíšiť pochybné až podvodné príležitosti použivajúce sa za MLM od tých serióznych ?

Rozprávka o príležitostiach" a "veľkom zisku", "neopakovateľné príležitosti" napakovať sa na ľuďoch túžiacich zbohatnúť (pokiaľ možno bez námahy a úsilia). alebo na ne zahrať nejakú schému, je na trhu stale v prevahe...

Pritom existuje niekoľko metód a odporúčania, ako sa podvodom vyhnúť. Stačí používať sedliacky rozum a nenechať sa zatemniť chamtivosťou a hladom po peniazoch.

bankovky, peniaze, eura

Hlavné varovné znaky sú :

1, Firma je nová a sľubuje zisky až po pár mesiacov
Ešte to nikto nedokazal a nezarobil, čísla sú len na papieri...
2. Podozrivo vysoký zisk, (skoro) žiadna práca
"Je to príliš pekné na to, aby to mohla byť pravda" ... toto heslo platí.
Garantované zisky sa pohybujú v dnešnej dobe v jednotkách percent. Riskantné investície (negarantované) v nízkych desiatkach percent. Výnimočne je možné na investíciu zarobiť vysokej desiatky alebo aj stovky percent, ale to je je naozaj výnimka a obrovské šťastie (v podstate ako stávka do lotérie).
Ak vám niekto ponúkne garantované ročné zhodnotenie investície nad 100% len za to, že zapínate / vypínate počítač, je to podozrivé.
Ak vám niekto ponúkne desiatky či stovky dolárov za pár kliknutí na reklamu, je to podozrivé (ceny za kliknutie reklamy sa pohybujú v jednotkách, max. Desiatkach centov ... a to ešte musí ísť o kliknutie "organický", nie nahnali vidinou, že za neho dostane Klikajúce zaplatené).
3. Podnikom ponúkaná "pridaná hodnota" nezodpovedá vyplácaným odmenám
"Bez práce nie sú koláče." "Neexistuje obed zadarmo". To tiež platí.
Variácie na predchádzajúci bod. Peniaze vznikajú tam, kde je pridaná hodnota z nejakej činnosti. Všetko ostatné (investície) je len "pomoc" tejto činnosti.
4. Ponúkaný produkt nie je bez nátlaku trhom požadovaný, alebo je jeho cena neprimerane vysoká vzhľadom na jeho kvalitu.
Ťažko budete zarábať na masovom predaji nástrojov pre zdieľanie videa na webe, keď toto vie YouTube zadarmo. Ťažko budete zarábať na predaji webovéj aplikacie pre mail a cloud, keď toto máte od veľa poskytovateľov zadarmo. A ťažko budete dlhodobo zarábať na predaji tabletiek, ktoré nikto nechce ani zadarmo. ;-)
5. Plán odmien počíta zárobky hlavne v závislosti na počte a vkladu vami privedených ďalších spoločníkov, a firma nemá koncových zákazníkov
To je definícia lietadla. Ak ste platení percentom z predaja produktov alebo služieb koncovým zákazníkom, je to OK. Ak sa za predaj považujú aj nákupy "balíčkov" spoločníkmi, je to zle. Ak sa nákupy koncových zákazníkov a spoločníkov neodlišujú, je to "s čertom" a najskôr sa to zvrhne. Ak sú navyše spoločníci tlačení k pravidelnému odberu (Autoship), je to zle.
6. Vstup do príležitosti pod tlakom
Ak väčšina leadrov k príležitosti privádza a tlačí do rýchlej registrácie a zaplatení "vstupenky" ... hovorí, že sa príležitosť už nebude opakovať, že teraz je akčná zľava, dočasne výhodnejšie podmienky, a na vaše otázky odpovedá v štýle "to poznáš, až to skúsiš ... "- tak tomu sa hovorí predaj pod tlakom. Ruky preč.
7. Chýbajúce podrobnejšie informácie o vlastníkoch firmy
Ak web firmy neuvádza mená vlastníkov firmy, prípadne neuvádza ani sídlo a nejaké registračné číslo, pod ktorým by išla firma preveriť ... je to veľa podozrivé.
Pokiaľ si cez službu Who Is preveríte vlastníka domény firemného webu, a zistíte, že je skrytý (registrácia cez proxy registrátora) a že ani na doméne nie je reálny kontakt na vlastníka, je to ešte podozrivejšie.
Ak jediný kontakt na firmu je cez mail alebo webový formulár, a odpovede (či oficiálne oznámenie na webe) sú "podpisované" ako "support" alebo "manažment" bez uvedenia konkrétneho mena, je to tiež podozrivé.
Pokiaľ je síce vlastník a sídlo firmy známe, ale ide o virtuálnu kanceláriu (len poštová schránka), nie je to tiež v poriadku. Virtuálnu kanceláriu možno rozpoznať napr. podľa toho, že na danej adrese sídlia desiatky či stovky ďalších firiem, pričom pohľad na mapu (satelitných či street view) ukáže, že nejde o nejaký rozľahlý kancelársky komplex).
Pomáha tiež overenie firmy v miestnom obchodnom registri. Ak firma buduje "globálny biznis", ale má zanedbateľné imanie, je v stave "spiace", nemá žiadnych zamestnancov, nezverejňuje výročné hospodárske výsledky ... je to divné.
8. Reputácia šefov a propagátorov firmy
Ak firmu propagujú "známe mená" - ľudia, ktorí za sebou už majú niekoľko podvodov, zrejme to ani teraz nebude iné. Varovný znak je aj odporúčanie od notorických "sériových MLM leadrov", čo skáču z jedného projektu do druhého a zakaždým tvrdia, že teraz je to tá správna pecka ...
Ďalšie znaky sa objavujú typicky v okamihu, keď podvod začína "drhnúť" a pyramída sa rozpadá:
9. Cenzúra kritiky a pripomienok
Ak namiesto jasných odpovedí sú ľudia s pochybnosťami o podniku a "nepríjemnými otázkami" urážaní a umlčovaní, je to pomerne silný príznak levárny, kde si pár leadrů snaží udržať kontrolu nad stádom oviec. A v stáde sa pochybnosti nepripúšťajú. ;-)
Ak vidíte napr, na facebookovej skupine, že sa tam mažú niektoré príspevky (objaví sa "nepríjemný" príspevok a za chvíľu zmizne ... alebo uvádzaný počet príspevkov na tému je väčšia ako ich skutočný počet po rozbalení skupiny príspevkov v téme) ... tak viete, že tu pracuje cenzor.
10. Varovanie kontrolných orgánov
Ak nejaký štátny orgán (orgán dohľadu bankového trhu, organizácie na ochranu spotrebiteľov, polícia) vydá varovanie, tak ruky preč. Nenechajte sa zmýliť, že varovanie je také "nemastné neslané" a len "odporúča zvážiť spolupráci s firmou XY". Ony totiž štátne orgány nemôžu priamo postupovať proti firmám, ktoré u nás oficiálne "nepodnikajú" a majú sídlo v zahraničí. Ale už len to, že niekto si dal tú prácu a vydal nejaké varovanie svedčí o mnohom. Ono tých varovanie za rok je len pár, a pri tom u nás podnikajú desiatky, stovky tisíc firiem ... prečo práve u tejto XY sa niekto ozval?
Ak sa varovanie dokonca objaví vo viacerých krajinách, je jasné, že tu je veľký problém.
11. Problémy s bankami aj virtuálnymi peňaženkami
Ak firma často menia banku alebo prostredníka výplat (peňaženku), znamená to, že od nej banky a peňaženky dávajú ruky preč. Ak firma začne vyplácať cez PayPal, a potom prejde k nejakému neznámemu sprostredkovateľovi, je to podozrivé. Ak ten prechod opakuje v intervale niekoľkých málo mesiacov, nie je to normálne.
Ak firma vypláca a prijíma vklady na nezvyčajne vysokom počte účtov (rozdelených napr. Podľa regiónu alebo podľa dátumu pripojenia spoločníka), alebo z účtov identifikovaných menom inej firmy, je to podozrivé - takto sa postupuje, keď niekto chce skryť tok peňazí (hovorí sa tomu pranie špinavých peňazí).
12. Vklad peňazí v hotovosti do rúk
Ak viazne spolupráca s bankami, môžu sa iniciatívy chopiť podvodníci a ... dobre fungujúca pyramída sa začne rozpadať do viacerých malých súkromných pyramíd, kde sa peniaze prelievajú z ruky do ruky v hotovosti. Hlavné organizátorov podvodu to už nebaví (utekajú im peniaze), na druhú stranu im to dáva čas dať veci do poriadku a nadviazať spoluprácu s nejakou novou bankou, ktorá ich ešte nepozná.
13. Technické ťažkosti, problémy so softwerom, hackeri
Výhovorky na hackerov, oneskorené vyplácanie z dôvodu zmeny banky, nečakane zrušené registrácia niektorých ľudí a iný bulshit. Slúži na odkladu alebo odmietnutia výplat, keď sa nedostáva peňazí. Toto býva zvyčajne konečná.
14. Sledujte ekonomiku a patrajte odkiaľ sa berú peniaze na výplaty
Rozbor ekonomickej udržateľnosti projektu a modelu je najistejšia a najpresnejšie metóda, ako podvod odhaliť.
Ak je peňazí sľúbených na výplaty možné dosiahnuť reálnym predajom služieb alebo z marže produktov (a nezabudnite, že predajná cena musí pokryť aj ostatné výrobné a režijné náklady), je to OK.
15,Ak v danom odbore nie je bežne možné dosiahnuť vám sľubovaných marží, je to zrejme pyramída, lietadlo, Ponzi schéma.
Pretože ak vlastné činnosť firmy na požadované výplaty nestačí, budete musieť byť čiastočne alebo úplne platení z vkladov iných investorov (či z platieb za vstupnú balíček či povinný odber pre "kvalifikáciu na výplatu" platiacich spoločníkov).
príklady:
- Ak vám niekto sľubuje výplatu garantovaného ročného "pasívneho príjmu" 50% z prevádzky do vami zainvestované elektrárne či iné technológie (keď v krajinách so štátnou podporou fotovoltaiky možno dosiahnuť maximálne 10% prevádzkového zisku), tak vám klame.
- Ak vám niekto tvrdí, že môže predať 10 GB priestoru v internetovom cloude za ceny, ktoré vychádzajú 1000x - vyššie, než za koľko predáva cloudové služby Google, Amazon, Dropbox ... tak vám klame a nič nepredáva.
- Ak vám niekto ponúka zdieľanie príjmov z "investície do reklamy", zistite, za koľko sa reálne reklama predáva a kde a či vôbec firma reklamu sprostredkuje, a komu.
Ak vám niekto ponúka podiely zo zisku na futuristickom projekte, pýtajte sa, odkiaľ idú peniaze na vaše dividendy, keď sa projekt ešte vôbec nerealizuje.

Ak v ponúkanom podniku, firme  nie ste schopní odhadnúť reálnosť jeho biznis modelu, pretože problematike nerozumiete, alebo je (zámerne?) Biznis model zastrený ... choďte radšej od toho. Alebo sa opýtajte na názor niekoho, kto sa v tom vyzná. Nechajte si odstup a nevrhajte sa do toho bezhlavo.

Späť

Vymeň papiere za ZLATO...

VÝHODNÝ NAKUP ZLATA NA SPLÁTKY

LIVEGOOD USA

TOP BIZNIS , NOVINKA v EU, Ziskajte TOP POZICIU a zarábajte VIAC

  TOP MLM FIRMA 

      

aj popri zamestnaní 

kvalitné produkty

softmarketing

autoprogram AUDI

VIAC INFORMACIÍ

Kontakt

Ing. Jozef JANKAJ
Na vršku 8, Staré mesto, BRATISLAVA

0907 535 928

   E BOOK dozviete sa v ňom, čo odlišuje bežných ľudi a bohatých a ako sa  tým bohatým stať...


OCHRÁNA OSOBNÝCH ÚDAJOV

       REG. ČÍSLO 4082

Je málo povolaní kde aj bez vysokej školy môžeš dosiahnuť príjem nad 1 000 Eur. Práca v realitke to umožňuje- ale nie v každej realitke a nie pre každého. Zisti VIAC:

       JE OZAJ LUKRATIVNÁ 

PRÁCA REALITNÉHO MAKLÉRA/KY ?

peniaze, bankovky Eura v ruke

WEB ZDARMA UŽ ZA 5 MINÚT

AK SA VÁM ČLÁNOK PÁČI A MYSLITE SI ŽE JE PRÍNOSNÝ-ZDIEĽAJTE HO PROSÍM. 

      ĎAKUJEM

 ŠTATISTIKA  TOPlist

 Ako si vybrať auto ?  tu najdete stovky      TESTOV AUT

  KATALÓG

Týmto Vás ako navštevnikov vebu informujem: Tento web využivá Cookies, analytiku a sledovanie bez ukládania osobných údajov a bez poskytovania osobných údajov 3. stráne...

Informácie o GDPR

INTERNET je miesto kde funguje viac ako ako 2 000 000 000 ľudí, Niektorí sa iba zabávajú, no iní ZARÁBAJÚ. Ak si v prvej skupine prejdi do druhej a zarábaj aj TY...

JustForex

Podnikaj s emailingom a užívajte si podnikanie z pláže. Urob si web a získavaj kontakty. Teraz:

NAJLEPŠÍ EMAILING AJ ZDARMA

dievča na pláži pri mori

Už v roku 2 000 som mal vyše 300 manažérov a fin. poradcov. Najlepší z nich zarábali aj cez 2 000 Eur...

Pomôžem aj Tebe vybudovať

ZLATÚ KARIÉRU

- zaškolenie ZDARMA

- bez potreby licencie NBS

- atraktívne odmeny a kariéra

- pasivný príjem nad  1 000 Eur 

+ ZLATÁ RENTA doživotne

  

 

  KATALÓG

Zaujímavé odkazy

  • 22.11.2011 12:02

    UPOZORNENIE

    Informácie na tejto stránke sú názory autora a nie su návodom pre konkrétne investicie.

    Obchodovanie s derivatmi a pakovými nástrojmi je rizikové. Pri každej finančnej transakcií alebo pri otvorení obchodného účtu si pozorne prečitajte podmienky a upozornenia.

peniaze, žena, muž, peňaženka

Až 80 % hádok v rodine, je kvôli peniazom. Máte pred výplatou väčšinou prázdne karty a peňaženku ? Jednoduchý návod ako to navždy vyriešiť...

Vlož dole svoj e mail a stiahni

E BOOK peniaze-riešenie

V dnešnej dobe už nemusiš mať účet v svojom meste a osobne tam chodiť. Banková pobočka je veľmi drahá zaležitosť. Preto Ti e-účet ponukne lepšie služby aj BANKOMATOVÚ KARTU...Peňaženka SKRIIL je obľubená a patrí medzi najbezpečnejšie 

bankové karty, webporadca.eu

 

Skrill, peňaženka

NAJLEPŠIA E PEŇAŽENKA

je bezpečná a rychlá,

mimo dosah exekutorov,

s kartou MASTERCARD ju akceptuje

v celom svete 35 000 000 obchodov

a 1 900 000 bankomatov.

 

  KATALÓG

CENA ZLATA bola v roku 2006 cca 400 USD, chceš čakať kým bude nad 4 000 USD za uncu (31g) ?

www.zlatopredaj.sk

Ak máš web alebo veľa kontaktov, potom je tu aj pre Teba 

 LUKRATIVNÉ AFFILIATE

bankovky -eura

WEB ZDARMA UŽ ZA 5 MINÚT

Profesionalný vzhľad a ľahká obsluha. 

Všetko v Slovenčine a návod vo videu

       

© 2010 Všetky práva vyhradené. COPY - WEBPORADCA.EU KOPÍROVANIE IBA S UVEDENÍM ZDROJA, INAK ZǍKAZANÉ

Vytvorené službou Webnode